top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBahri Kaya

Saldango: Bilginin Sanal Yansıması | Film Ve Genel Kültür


Aslında hepimizin merak ettiği şeyler vardır, ve bunu araştırma yöntemine girdiğimiz zaman sorduğumuz ana soru vardır ve kesin cevaba bizi bu soru ulaştırır. Peki sizce asıl cevaba ulaşmak için sorulması gereken soru şudur Nedir kelime anlama itibariyle bir kelime, açıklama ve merak edilen şeylerin açığa çıkmasını sağlayan kavram nedir olarak geçer.


Aslında her ne kadar bir tez araştırma yada sunum ödev konusu olsada, günümüzde sosyal medyanın yaygınlaşması ve daha fazla tercih edilmesi nedeniyle insanlar daha çok film incelemesi araştırmaya ve okumaya başladı. Günümüzde her şey o kadar hızlandı ki kimse hoşuna gitmeyeceği şeyi saatlerini ayırarak izlemek istemiyor bunun yerine kendi konu ve sevdikleri filmlere göre film incelemesi ile istediği filme kolayca ulaşabiliyor.


2000'li yılların başında daha çok köşe yazarlarının haftalık ve ya günlük gazetelerde film eleştirisi ile ortaya çıkmıştır. Ünlü film eleştirmenleri izledikleri filmleri ve kısa dizileri eleştiriyor yapımsal, senaryo, yönetme, vb işlemler tarafından değerlendirme sağlayıp kendi bilgi ve birikimlerini aktarıyor. Tabi ülkemizde eleştiri daha çok olumsuz yönde algılansa da bu tarz film eleştirileri olumlu anlamda da kullanıcıya aktarılmaktadır. Günümüzde internetin yaygın kullanılması nedeniyle de kullanıcılar vizyona giren yeni bir film öncesi ünlü veya çeşitli film eleştirisi web sitelerini ziyaret ederek bir nevi ön izlenime sahip olabiliyorlar.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bursa Reklam Ajansları

Merhaba! Size yardımcı olmak için buradayım. Belirttiğiniz anahtar kelimeler "Bursa Reklam ajansı, Bursa reklam ajansları, reklam ajansı bursa, Bursa ajans reklam" hepsi bir reklam ajansı hizmeti arad

Bursa Anaokulu Tavsiye

Yeni Ufuklar Bursa Anaokulu, 2008 yılında Bursa’nın Eğitim semtinde kurulmuş, şimdi ise eğitim-öğretim faaliyetlerini Esenevler semtinde sürdüren eğitimci kadrosuyla, yenilikçi bakış açısıyla Bursa’nı

Yazı: Blog2_Post
bottom of page